Pop up-yhdistys järjestää kaikille avoimen Etno Pop Mir-tapahtuman 19.6.2022

Lapinjärvellä Pop up Yhdistys järjestää jälleen avoimen Etno Pop -tapahtuman kesäkuussa. Kahtena viime vuonna yhdistys on toteuttanut syksyn ja kevätkesän luontoradat yhdessä muiden yhdistysten kanssa.

Etno Popin teemaksi valittiin Ukraina. Ja nimeksi Etno Pop Mir, rauha.

– Halusimme oman tapahtumamme keinoin tuoda iloa ja leikkiä asukkaille ja kutsua mukaan täällä asuvat ukrainalaispakolaiset, järjestäjät kertovat.

Tapahtumassa on elävää musiikkia kolmen tunnin ajan veturina rock-ikoni Pelle Miljoona. Ibran djemberumpu aloittaa. Pakilele-yhtye naapurikunnasta esiintyy ja trubaduuri Joel Enqvist viihdyttää osallistujia pop-klassikoilla. Ukrainalainen musiikki pilkahtaa ainakin silloin, kun tanssinohjaaja Janne Moves kutsuu yleisön mukaan tanssimaan Kalush Orchestran voittokappale Stefanian rytmeissä. Ohjelman päätteeksi K155A esittää musiikkia itse tehdyillä elektronisilla soittimilla. Tapahtuman juontaa Sauli Silfvast. Valerii Gasiak ja Victoriia Masalkina toimivat ukrainan tulkkeina.

Lapsille on omaa jännää toimintaa omenatarhassa, jossa voi samalla saada haluamansa kasvomaalauksen.  Kaikenikäisillä on mahdollisuus osallistua alueella toteutettavaan liiku ja leiki -rastiin. Lapinjärven Martat paistavat ukrainalaisia rahkalettuja, pitävät kahvilaa ja ohjaavat näiden tulot Ukrainaan. Tuoretta grillattua halloumia voi maistella falafel-kokkkien kioskilla.  Punaisen Ristin paikallisosastot esittäytyvät ja järjestävät arpajaiset Ukrainan hyväksi. Lappträsk Hembygdsförening osallistuu tarjoamalla Kycklingsin kotiseututalon alueen tapahtuman käyttöön.

Etno Pop Mir sunnuntaina 19.6.2022 kello 14-17

Kotiseututalo Kycklings, Lapinjärventie 12, Lapinjärvi

Järjestää Pop up Yhdistys Lapinjärvi Lappträsk ry (lisätietoa yhdistyksen Facebook-sivulla)