Näköalapaikka-messut Lapinjärvellä 13.9.2018 klo 12-15

Työpaikka vaikka heti!

Jos haluat löytää työpaikan vaikka heti, saavu ihmeessä Lapinjärvelle Näköalapaikka-messuille 13.9.2018. Messut järjestetään Porlammin liikuntahallissa klo 12-15. Messuilla on noin 40 näytteilleasettajaa eri yrityksistä.

– Tarjolla on tällä hetkellä yli 30 työpaikkaa ja lisäksi paikalla on yrityksiä, jotka miettivät rekrytointia pidemmällä tähtäimellä, kertoo kunnanjohtaja Tiina Heikka Näköalapaikka-messujen työpaikkatilanteesta.

Messut järjestetään jo neljättä kertaa. Pieni kunta haluaa tukea työllisyyttä. Messut ovat olleet suuri menestys aikaisempinakin vuosina.

– Lapinjärven kunta tekee asioita edelläkävijänä ja haluaa ratkaista yhteiskunnallisia ongelmia. Yksi näistä on työllisyyden edistäminen ihmislähtöisellä tavalla, Heikka sanoo.

Messut järjestetään yhdessä Uudenmaan TE-toimiston kanssa.

– Uudenmaan TE-toimisto pitää Näköalapaikka-messuja loistavana näytteenä toimivasta yhteistyöstä kuntien ja TE-hallinnon välillä. On hienoa, että pystytään tarjoamaan myös pienempien kuntien työttömille työnhakijoille tämän kaltaisia palveluja heidän omalla alueellaan. Usein erilaiset messut ym. rekrytointitapahtumathan keskittyvät pääkaupunkiseudulle tai Itä-Uudenmaan alueella lähinnä Porvooseen, tuetun työllistymisen palvelulinjan palveluesimies Anne Hirvonen toteaa.

Näköalapaikka-messuille on saatu jälleen kerran erittäin runsas osanottajajoukko työnantajista.

– Työnantajien innostus lähteä mukaan tämän tyyppisiin tapahtumiin on viime aikoina lisääntynyt johtuen nykyisestä työllisyystilanteesta ja sen mukanaan tuomista rekrytointihaasteista, Hirvonen kertoo.

Yhteistyötä yhteisten asioiden edistämiseksi

TE-hallinto näkee tapahtuman luonnollisestikin tärkeänä työnhakijoiden ja työnantajien kohtaamispaikkana.

– TE-toimisto on ollut merkittävässä roolissa tapahtuman järjestelyissä nimenomaan työnhakijoiden kutsumisessa tilaisuuteen. Työnhakija-asiakkaiden lisäksi TE-hallinto palvelee myös työnantajia ja yrityksiä. Työnantajilla onkin oivallinen tilaisuus tavata messuilla TE-hallinnon asiantuntijoita ja kuulla tarjolla olevista palveluista. TE-hallinto voi esim. myöntää palkkatukea yrityksille työttömien työllistämiseen tai saada asiantuntevaa apua rekrytointiin, Hirvonen kertoo.

– Ilman TE-toimiston panosta messujen järjestäminen olisi mahdotonta. On hienoa, että voimme tehdä näissä yhteisissä asioissa yhteistyötä, Tiina Heikka kehuu.

– Yhtä tärkeässä roolissa ovat myös paikalliset yhdistykset, jotka hoitavat käytännön järjestelyjä. Ilman marttojen kahvilaa, kyläyhdistyksen pöytien messutilan rakentamista tai VPK:n liikenteenohjaamista, olisi kunta pulassa järjestelyjen kanssa, Heikka korostaa yhteistyön voimaa.

– Tapahtuma on tärkeä myös Porlammin kylälle, saamme olla tekemässä yhdessä yhteiskunnallisesti vaikuttavaa työtä, Porlammin kyläyhdistyksen aktiivi Mikko Salonen kertoo.

Messuilla on mahdollista heti hakea avoimia työpaikkoja, jättää avoin hakemus suoraan yrityksiin, saada apua ansioluettelon tekemiseen ja verkostoitua muiden yrittäjien kanssa.

Porlammin liikuntahalli sijaitsee osoitteessa Koulupolku 8, Porlammi. Tapahtuman sivut facebookissa löytyvät nimellä Näköalapaikka-messut 13.9.  Alueella on mahdollisuus tutustua Lapinjärven kunnan työelämävalmennuspalveluita ja rekrytointiapua antavaan Taitopaikkaan, osoitteessa Koulupolku 4.