Lumenveistoa Lapinjärven Lukkarinpuistossa 5.-6.3.2022

Lumen- ja jäänveistäjien yhdistys Ikitalvi ry järjestää Lapinjärven kunnan avustamana 5.-6.3. Lapinjärven Lukkarinpuistossa lumenveistotapahtuman, jota toteuttamaan yhdistys on kutsunut lajin aktiiveja. Tapahtuma on lumenveistonäytös, jossa ihmiset kutsutaan seuraamaan veistosten syntymistä viikonlopun aikana. Tapahtuma huipentuu sunnuntai-iltana, kun valmiit veistokset valaistaan pimeän tullen.

Veistäjät työskentelevät veistosten parissa lauantaina ja sunnuntaina klo 10-18 välisenä aikana. Tänä aikana ihmiset toivotetaan tervetulleiksi seuraamaan veistosten syntymistä sekä jututtamaan veistäjiä. Veistäjät kertovat mielellään veistämisen tekniikoista sekä lajin harrastamisesta kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Veistokset jäävät paikalleen tapahtuman päätyttyä ja niiden toivotaan ilahduttavan kuntalaisia myös tapahtumaviikonlopun jälkeen.

Tapahtumaa järjestävä Ikitalvi ry järjestää tapahtumia, koulutuksia ja kilpailuja sekä tukee ulkomaille suuntaavia veistoryhmiä. Yhdistys on järjestänyt niin kansallisia kuin kansainvälisiäkin kilpailuita. Yhdistyksen veistojoukkueet ovat menestyneet hyvin sekä kotimaassa että ulkomailla. Yhdistyksen tavoitteena on lisätä lajin tunnettuutta ja suosiota sekä löytää uusia innostuneita harrastajia lajin pariin.