Lapinjärven varhaiskasvatus ja koulut auki 14.5.2020 alkaen

Tiedote huoltajille 30.4.2020

Suomen hallitus on 29.4.2020 linjannut, että varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa poistetaan rajoituksia ja mm. perusopetuksessa palataan etäopetuksesta lähiopetukseen 14.5.2020 alkaen. Lapinjärven kunta odottaa vielä Aluehallintoviraston päätöstä sekä seuraa THL:n ja OKM:n tarkempia ohjeita, joiden pohjalta suunnittelemme omat opetusjärjestelymme. Varhaiskasvatus ja koulut tiedottavat koteja Wilman kautta tarkentuvista suunnitelmista. On mukavaa, että saamme lapset takaisin kouluihin ja päiväkoteihin 14. toukokuuta. Tiedämme, että monet lapset ovat kaivanneet ystäviään ja opettajiaan. Aloitamme koulunkäynnin tutuilla rutiineilla. Poikkeusolojen aikana on voitu todeta, että koulun sosiaalisuus on ehkä jopa yhtä tärkeää kuin itse oppiminen. On myös tärkeää, että opettajat pääsevät tapaamaan oppilaita.

Meillä on osaava opettajakunta, joka on valmistautunut aloittamaan lähiopetuksen järjestämisen. Sama pätee varhaiskasvatukseen ja sen henkilökuntaan. Uskomme Lapinjärvellä siihen, että pystymme löytämään sujuvat ja turvalliset tavat olla yhdessä hieman toisella lailla kuin aiemmin. Kuluneiden viikkojen aikana olemme oppineet paljon tavoistamme toimia ja ihmisten kohtaamisen tarpeesta. Olemme myös huomanneet, että selviydymme etäopetuksestakin verrattain hyvin.

14.5. alkaen päiväkoti ja koulut toivottavat kaikki lapset ja oppilaat tervetulleiksi. 14.5. alkaen normaalit opetusta ja sen järjestämistä koskevat säännöt ja ohjeet ovat siten taas voimassa ja koskevat kaikkia. Myös poissaolo-ohjeistus on voimassa 14.5. alkaen.

Toisaalta on erittäin tärkeää muistaa, että sairaana ei tulla päiväkotiin eikä kouluun ja että kaikki noudattavat ohjeita turvallisuudesta ja hygieniasta, kuten käsien pesemisestä.

Pia Aaltonen
Sivistystoimenjohtaja