Kyläpuodille jatkoa joulusesongiksi – paikallisia tuotteita ja lahjakortteja pukinkonttiin  

Lapinjärven kunnan kesällä lanseeraama Kyläpuoti – Bybutiken saa jatkoa joulun alla. Kyläpuoti esittelee paikallista osaamista myymällä ainoastaan lapinjärveläisiä tuotteita vanhalla linja-autoasemalla, osoitteessa Lapinjärventie 1.

Joulusesongiksi Kyläpuotiin tuodaan myyntiin erityisesti sellaisia tuotteita, joilla voi muistaa läheisiään joulun aikaan: käsitöitä, taidetta, laadukkaita kodin käyttöesineitä, lahjakortteja palveluihin sekä pakattuja elintarvikkeita ja koriste-esineitä. Puotiin otetaan nyt myös uusia tuottajia. Mikäli joku haluaa tarjota tuotteitaan myyntiin Kyläpuotiin, voi olla yhteydessä Lapinjärven kunnan elinkeinosihteeriin.

– Totesimme yrittäjien aamukahveilla että kaikkien joulupuodin tuotteiden toimittajien ei välttämättä tarvitse olla yrittäjiä, sillä kunnassa on paljon esimerkiksi käsityöosaajia, jotka tekevät käsitöitä enemmän harrastuksekseen mutta ovat siinä käsittämättömän taitavia. Näin saadaan valikoimaa laajennettua ja sen myötä Kyläpuodista entistä houkuttelevampi paikka käydä ostoksilla, toteaa elinkeinosihteeri Jonna Nygård,

– edelleen kuitenkin pidämme kiinni siitä, että tuotteet on valmistettu Lapinjärvellä tai toimija on lapinjärveläinen, Nygård jatkaa.

Sesonkia ajatellen paikalliset yrittäjät voivat tuoda Kyläpuodille myös lahjakortteja myyntiin, jolloin paikallisia palveluita voi hankkia lahjaksi helposti yhdestä paikasta.

Lapinjärven Kyläpuoti syntyi lapinjärveläisten yrittäjien sekä Lapinjärven kunnan yhteistyönä tänä vuonna. Lapinjärven kunta vastaa toiminnan toteuttamisesta ja tarjoaa puodille tilat sekä työntekijän. Kyläpuodin tarkoitus on nostaa esille paikallista osaamista niin oman kylän asukkaille kuin matkailijoillekin. Kyläpuoti avataan marraskuun aikana. Tarkempia tietoja päivitetään Lapinjärven kunnan nettisivuille sekä Kyläpuodin facebook-sivulle.

 

Lisätietoja: elinkeinosihteeri Jonna Nygård, jonna.nygard@lapinjarvi.fi / 0447208697