Helsingin Erikoishöyläys

Helsingin Erikoishöyläys on puutuotteiden erikoisliike jonka erikoisosaamisaluetta ovat erilaiset listat ja paneelit joita yrityksen omista mallistoista löytyy satoja eri profiileita. Tarvittaessa Erikoishöyläys myös tekee halutunmuotoiset listat asiakkaiden mallien mukaisesti joko piirrosten tai mallipalojen pohjalta.

Helsingin Erikoishöyläys Oy on nimestään huolimatta lapinjärveläinen yritys.

Mika Sara, Erikoishöyläyksen toimitusjohtaja, kuvailee asiaa näin: “ Kun ostimme Lapinjärvellä sijaitsevan Sahakosken saha-alueen siirsimme samalla yrityksen kotipaikaksi Lapinjärven. Iso osa toiminnastamme sijaitsee Helsingin Tapanilassa jossa suurin osa kuluttaja-asiakkaistamme asuu.

Lapinjärvellä sijaitsevissa tuotantotiloissa teemme listoja, paneeleita ja kuivaamme ja säilytämme puuta jatkojalostusta varten”.

Helsingin Erikoishöyläys Oy on perustettu vuonna 1996 jatkamaan Länsipuu Oy:n ja Länsilista Ky:n perinteikästä höyläystoimintaa. Yritys hallitsee höyläysprosessin laatutekijät raaka-aineista aina valmiiseen lopputuotteeseen saakka. Ammattiylpeys ja asiantuntijuus takaavat tuotteidemme korkean laadun. Kaikki tuotteet valmistetaan parhaista raaka-aineista, hyvällä höyläysjäljellä ja mittatarkasti asiakkaan tarvitsemalla profiililla.

Erikoishöyläyksen tärkeimmät tuoteryhmät ovat listat, paneelit ja lattialaudat, mutta valikoimiin kuuluu myös paljon muuta.

Varastovalikoimassa on saatavilla noin 300 erilaista listaprofiilia. Mänty, haapa, koivu, kuusi ja tervaleppä ovat yleisimmin käytetyt kotimaiset puulajit. Valikoimaan kuuluvat myös pyökki, lehtikuusi, saarni, tammi, vaahtera, kirsikka, mahongit, douglaskuusi ja muut jalopuut. Erikoishöyläys toimittaa listoja ja paneeleja myös valmiiksi maalattuina tai lakattuina.

Lämpökäsiteltyjä tuotteita on saatavilla koivusta kahdessa eri sävyssä sekä haavasta ja saarnesta.