Se och upplev

Vandra i naturen!

Naturen i Lappträsk gömmer upplevelser för alla slags naturälskare. Njut av den mångsidiga naturen i Lappträsk genom att cykla, vandra eller paddla. 

Upplev kultur!

Bekanta dig med Lappträsks rika historia genom att besöka museer och ta en rundtur på den kulturellt värdefulla byastråken. Njut av lokal musik och smakupplevelser på sommarens byafester. 

Tenan

Gör en utflykt till Tenan med hela familjen! Tenan är en skyddad skogsdamm omgiven av kärr, med en orörd, vildmarksliknande atmosfär av sitt eget slag. Packa med lunch och kom bort från vardagens jäkt och rörelse. Det finns en hydda och en eldplats nära dammen, så ta med egen ved. Det finns vandringsleder av olika längd i området.

Struves mätpunkt

Tornikallio i Porlom är en av mätpunkterna i Struves kedja och den klassas som ett objekt på UNESCOs världsarvslista. Tornikallio är fortfarande en populär utsiktsplats, klättra till toppen av klippan för att beundra det vackra landskapet!

Kulturstig

Lappträsk kulturstig erbjuder en unik kulturupplevelse. Den ger besökarna möjlighet att upptäcka regionens rika historia och traditioner i en vacker naturmiljö.

Kyrk- och spritstigar

Det finns ett månghundraårigt nätverk av kyrk- och spritstigar i Lappträsk. Vandra längs kyrkstigarna som skapades till en viss del redan under medeltiden, eller bege dig till spritstigarna som var i bruk under förbudslagen och där smugglare gömde sig längs med kanterna.

Natur och friluftsliv

Lappträsk erbjuder en mångsidig ram för lokal turism. Upptäck Lappträsks karga klippor, böljande landskap, låglänta slätter, förtrollande skogar och sumpiga tjärnar.