Näe ja koe

Retkeile luonnossa!

Lapinjärven luonto kätkee huomaansa elämyskohteita kaikenlaisille luontoliikkujille. Nauti Lapinjärven monipuolisesta luonnosta pyörällä, patikoiden tai meloen. 

Koe kulttuuria!

Tutustu Lapinjärven rikkaaseen historiaan vierailemalla museoissa ja kiertelemällä kulttuurihistoriallisesti merkittävää kyläraittia. Nauti paikallisista musiikki- ja makuelämyksistä kesän kyläjuhlilla.

Tenan

Tenan on suokaistaleiden ympäröimä suojeltu metsälampi, jonka koskematon erämainen tunnelma on omaa laatuaan. Pakkaa mukaan eväät ja irrottaudu arjen kiireistä. Lammen läheisyydessä on kota ja nuotiopaikka, tuothan omat polttopuut mukanasi. Alueella kulkee eripituisia retkeilypolkuja.

Struven piste

Porlammin Tornikallio kuuluu Unescon Maailmanperintökohteeksi luokitellun Struven ketjun mittauspisteisiin. Tornikallio on yhä suosittu näköalapaikka, kiipeä kallion huipulle ihailemaan kaunista maisemaa!

Kulttuuripolku

Lapinjärven kulttuuripolku tarjoaa ainutlaatuisen kulttuurikokemuksen. Se antaa  kävijöilleen mahdollisuuden tutustua alueen rikkaaseen historiaan ja perinteisiin luonnonkauniissa ympäristössä.

Kirkko- ja pirtupolut

Lapinjärveltä löytyy useita vuosisatoja vanha kirkko- ja pirtupolkujen verkosto. Vaella jo keskiajalla syntyneitä kirkkopolkuja tai suuntaa kieltolain aikaan käytössä olleille pirtupoluille, joiden reunamilla salakuljettajat piilottelivat.

Luonto

Lapinjärvi tarjoaa monipuoliset puitteet lähimatkailulle. Löydä Lapinjärven jylhät kalliot, kumpuileva maalaismaisema, alavat peltotasangot, lumoavat metsät ja soiset lammet.