Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Hilda Käkikosken koulun teatteriesitys: AIKAKONE 22.2. 2017 kello 19

22.2.2017 19:00 - 21:29

Soihtula, Soihtulantie 8, Porlammi
Teatteriesitys

 

Hilda Käkikosken koulussa Lapinjärven Porlammilla valmistellaan teatteriesitystä. Hildan päivänä 22. helmikuuta kello 19 nuorisoseurantalo Soihtulassa nähdään ainutkertainen esitys AIKAKONE. Esiintymään pääsevät kaikki kyläkoulun 39 oppilasta, henkilökunta sekä avuksi mukaan pyydetyt koulun ystävät. AIKAKONE on luotu juhlavuoden kunniaksi. Suomi täyttää 100 vuotta ja koulu Porlammilla 140 vuotta.

Luvassa on lasten laulua, bändisoittoa, tanssia ja tarinankerrontaa. Yleisölle selviää mikä on esitykselle nimen antanut ihmeellinen laite, aikakone. Käsikirjoitus on räätälöity varta vasten tälle esiintyjien ryhmälle. Esityksen musiikkia on lainattu Hectorilta, Juice Leskiseltä, David Bowielta ja monelta muulta suurelta nimeltä.

Elokuussa 2016 käyttöön otetussa peruskoulun opetussuunnitelmassa kehotetaan toteuttamaan vuosittain monialaisia oppimiskokonaisuuksia, jotka ovat opetusta eheyttäviä ja oppiaineiden yhteistyöhön perustuvia opiskelujaksoja. Niiden toteuttamisen pitää ilmentää koulun arvoja ja oppimiskäsitystä. Oppilaat saavat aineksia maailmankuvansa laajentamiseen ja jäsentämiseen. Hilda Käkikosken koulussa lukuvuoden monialainen oppimiskokonaisuus on AIKAKONE-esitys. Sitä tehtäessä on opiskeltu äidinkieltä, historiaa, matematiikkaa, kuvataidetta, käsityötä, liikuntaa ja musiikkia.

Esitystä on valmisteltu pitkään, sitä on koottu kuin tilkkutäkkiä. Jokaisella on oma tehtävänsä ja kaikki tehtävät ovat tärkeitä esityksen onnistumisen kannalta. Harjoitusprosessi on tärkeä, mutta sen kruunaa esitys, johon tarvitaan yleisö. Unelmana on saada Soihtula täyteen ihmisiä, hyvää henkeä, lämmintä tunnelmaa ja teatterin taikaa.
Porlammin Martat keittävät Hildan nimipäiväkahvit. Kahvila on auki ennen ja jälkeen esityksen. Pääsylippuja (5e aikuiset; 2 e nuoret 13-17 vuotta; alle 13-vuotiaat ilmaiseksi) saa ostaa ovelta. Lipputulot käytetään koululaisten retkiin, tavoitteena on viedä lapset teatteriin kevään 2017 aikana. Monelle oppilaalle se on ensimmäinen kerta teatterissa.

Pia-Leena Salo

AIKAKONE; 22.2. 2017 kello 19; Soihtula, Soihtulantie 8, Porlammi

Tiedot

Päivämäärä:
22.2.2017
Aika:
19:00 - 21:29