Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Elämän Ihmeellisyys-iltama

15.10.2019 18:00 - 21:00

Soihtula, Porlammi

Nuorisoseura Soihtu järjestää:

JUHA HURME JA TUOMENMARJAT:

ELÄMÄN IHMEELLISYYS

Lapinjärvellä, Porlammin Soihtulassa tiistaina 15. lokakuuta kello 18.

Liput 15/10, lapset alle 15 vuotta ilmaiseksi.

Ohjelmallinen osuus, puhvetti, tanssit. Ilta päättyy noin kello 20.30.

Tiedustelut ja varaukset mieluiten tekstiviestillä 044-781 37 41/Anni.

Liput myydään ovella.

”Elämän ihmeellisyys on iltamaperinteitä kunnioittava hyväntuulinen ja ajatuspitoinen kokonaisuus, jonka aiheena on kotimaamme, kotiplaneettamme ja kotimaailmankaikkeutemme rikas, ihmeellinen ja hauras elämä. ”

Käsikirjoitus ja ohjaus Juha Hurme.

Lavalla seitsemän esiintyjää.

Tämä on esitys, jota ei voi tilata. Sen voi saada, jos on valittujen joukossa. Nuorisoseura Soihtu saa ilon ottaa esityksen vastaan. Edellisen kerran kiertue kävi Isnäsissä syksyllä 2017. Nyt uusi esitys kiertää Suomea.

 

Elämän ihmeellisyys

Valtakunnallinen iltamakiertue syksyllä 2019.

Suomi 100 000 -iltamakiertue oli suuri menestys syksyllä 2017. Se paljasti tekijöilleen, että Suomessa on parituhatta rakkaudella ja talkootyöllä vaalittua satavuotista ja vanhempaakin seurantaloa, monien eri aatteiden nojalla pystytettyä ja ylläpidettyä (nuoriso, maamies, työväki, raittius, valistus…). Niihin on vaellettu oppimaan, viihtymään, seurustelemaan, tanssimaan ja pitämään muuten vaan hauskaa. Suomalaisen kansanteatterin arvokas historiakin on suurelta osin seurantalojen historiaa.

Talot ovat pystyssä ja kunnossa, kakluuni on nuohottu ja vetää hyvin, maalit ovat kirkkaat pinnoissa eikä katto vuoda, mutta ohjelmallista toimintaa ei useassa paikassa enää juuri harjoiteta.

Kysyntää kyllä olisi. Suomi 100 000 veti talot täyteen Kittilästä Raaseporiin ja Kaskisista Liperiin taiteellisesti täysipainoisella ja sisällöllisesti painavalla joskin hyväntuulisella ohjelmistolla.

Työryhmä päätti jo syksyllä 2017, että toimintaa on jatkettava ensi tilassa.

Ja se koittaa syksyllä 2019 uudella ohjelmistolla Elämän ihmeellisyys.

Elämän ihmeellisyys on iltamaperinteitä kunnioittava hyväntuulinen ja ajatuspitoinen ohjelmakokonaisuus, jonka aiheena on kotimaamme, kotiplaneettamme ja kotimaailmankaikkeutemme rikas, ihmeellinen ja hauras elämä.

Nämä luonnonhistorialliset ja ekologiset iltamat eivät saarnaa eivätkä paasaa eivätkä pelottele uhkakuvilla, mutta tärkeistä asioista puhutaan ja lauletaan kuitenkin oikeilla nimillä.

Eläinkunta, kasvikunta, kivikunta ja ihmiskunta näyttelevät tasapuolisesti päärooleissa näissä iltamissa.

Paras kotimainen runous ja kirjallisuus ovat näissäkin iltamissa edustettuina, mikä onkin enemmän kuin luontevaa, koska esimerkiksi kalevalainen runous, Aleksis Kiven tuotanto ja Samuli Paulaharjun Lappi-kirjallisuus pursuavat eläviä ja oivallettuja näkymiä suomalaisesta luonnosta ja ihmisestä tämän luonnon ymmärtävänä ja kunnioittavana osapuolena.

Työryhmä valmistaa materiaalia runsaasti yli yksien iltamien tarpeen. Näin ohjelmistoa voi koko ajan vaihdella ja testailla erilaisia yhdistelmiä. Ohjelmallinen osuus kestää tunnin ja vartin. Sitten pidetään puolen tunnin väliaika puhvetteineen. Sen jälkeen esiintyvä ryhmä, orkesteriksi muuntautuneena, säestää kolmen vartin tanssit. Myös tanssimusiikki seurailee iltamien teemaa; kuullaan klassikoita, harvinaisia helmiä ja ryhmän omia sävellyksiä ja sanoituksia.

Tiedot

Päivämäärä:
15.10.2019
Aika:
18:00 - 21:00