Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Asiaa edunvalvonnasta – kuka hoitaa omia tai läheistesi asioita, jos jotakin sattuu?

7 maaliskuun 18:00 - 20:00

Lapinjärven Martat ry järjestää Edunvalvonta-illan to 7.3. klo 18-20 Seurakuntakodilla, Lapinjärventie 24, Lapinjärvi. Tilaisuus on kaikille kuntalaisille avoin ja maksuton ja tilaisuudessa on myös kahvitarjoilu.

Mitä edunvalvonta tarkoittaa? Mitä edunvalvoja saa ja ei saa tehdä? Mitä yleinen edunvalvonta maksaa? Voiko lähiomainen olla edunvalvoja? Saako edunvalvoja pankkitunnukset? Mitä asioita edunvalvojan tulisi hoitaa? Onko asioiden hoitamiseen myös muita vaihtoehtoja, jotka kannattaa selvittää ennen edunvalvonnan hakemista?

Edunvalvonta tarkoittaa toisen henkilön taloudellisten asioiden hoitamista, kun henkilö ei itse siihen enää pysty. Tekemällä ajoissa edunvalvontavaltuutuksen voit itse vaikuttaa siihen, kuka luotettu läheinen hoitaa asioitasi, jos sairastut tai joudut muuhun vastaavaan tilanteeseen. Valtakirjan pitää olla valmiina, jos joudut tilanteeseen, jossa et enää pysty tekemään päätöksiä omista taloudellisista tai terveydenhoitoon liittyvistä asioistasi.

Edunvalvontavaltakirja on juridinen asiakirja, joten asiantuntija-avun käyttäminen sen laadinnassa on erittäin suositeltavaa. Tilastojen mukaan vuosittain 20% valtakirjoista jää vahvistamatta muoto- tms. virheiden vuoksi ja uuden valtakirjan laatiminen saattaa olla jo myöhäistä esim. pitkälle edenneen muistisairauden vuoksi. Ilman valtakirjaa edunvalvonta toteutetaan holhoustoimintalain pohjalta eli henkilö joutuu yleisen edunvalvonnan piiriin. Laatimalla edunvalvontavaltakirjan ajoissa saat turvaa tulevaisuuteen ja helpotat sekä omaa että läheistesi elämää.

Lapinjärven Martat ry:n järjestämässä tilaisuudessa kysymyksiin on vastaamassa juristi Hanna Junkkari ja lakiasiantuntija Sanna Rauhala Myrskylän säästöpankista. 

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan – edunvalvonta koskee ihan kaikkia meitä.

Tiedot

Päivämäärä:
7 maaliskuun
Aika:
18:00 - 20:00

Järjestäjä

Lapinjärven martat ry

Tapahtumapaikka

Lapinjärven Seurakuntakoti Lappträsk församlingshem
Lapinjärventie 24 / Lappträskvägen 24 + Google Map