Natur

Lapinjärviiii tarjoaa monipuoliset puitteet lähimatkailulle. Löydä Lapinjärven jylhät kalliot, kumpuileva maalaismaisema, alavat peltotasangot, lumoavat metsät ja soiset lammet. Tutustu vaihtelevaan luontoon patikoiden, pyöräillen tai vaikkapa meloen. Selaa sivustoa, ja löydä lisää vinkkejä retkeilyyn.

Luonnosta löytyy myös mahdollisuudet harrastaa. Lapinjärvellä voit kalastaa tarkkailla lintuja lintutornilla tai vaikkapa pelata kierroksen frisbeegolfia Virkistäydy helteisenä kesäpäivänä rannalla. Jos kaupungin ja arjen hektisyys uuvuttaa, metsän hiljaisuudessa voi hengähtää ja todeta, että lähellä on tilaa. 

Ruskikallion rotko

Ruskiakallion rotko on näyttävä, luonnon muovaama rakorotko, joka löytyy Kimonkylästä Artjärventien varrelta katso kartalla. Rakorotkot ovat maanjäristysten tai jäätikön toiminnan avaamia syviä ja kapeita halkeamia. Ruskiakallion jylhät kalliot ja kiilamainen rotko ovat tarjonneet mahdollisuuden myös niin kiipeilyyn kuin geokätköilyn harrastamiseen.   

Huomioithan, että rotkossa on hyvin kostea ja kylmä ilma, ja kallio on liukas. Vierailijoita kehotetaankin noudattamaan varovaisuutta rotkossa ja kalliolla liikkuessa.  

Lue lisää Retkipaikasta.

Osoite: Artjärventie 264, 47350 Lapinjärvi. Kalliot näkyvät tielle. Tiellä on rotkon kohdalla pieni pisto, jolle voi pysähtyä.  

Mäyräkallion luolasto 

Seikkaile Mäyräkallion salaperäisessä luolaverkostossa, joka löytyy Porlammilta. Tarinan mukaan Mäyräkallion luola on suojannut niin isoavihaa kuin jatkosotaa pakenevia nuorukaisia. Väitetäänpä luolaston kätkeneen piiloihinsa myös ryöväreitä. 

Alue voi olla vaikeakulkuista ja vierailijoita kehotetaan noudattamaan varovaisuutta.  

Lue lisää Retkipaikasta

Osoite: Porlammi, tutustu sijaintiin täältä tai täältä.