Yritystonttikampanja 1.5.-30.6.2021

Varaa yritystontti touko-kesäkuussa Lapinjärveltä – ja kauppahinta hyvitetään sinulle takaisin  

Lapinjärven kunnan korona-ajan elvytystä tukeva tonttikampanja on voimassa 1.5. – 30.6.2021.

Kampanjan aikana on mahdollista varata tontti Lapinjärven kunnan yritysalueelta sopimuksella, jossa yritys saa takaisin maksamansa tonttihinnan otettuaan tontin yritystoiminnan käyttöön. Tontit myydään oikealla tonttihinnalla, joka on 3-5 €/neliö. Tontteja on varattavissa kaavoitetuilta Ristisillan ja Ingermaninkylän yritysalueilta (pois lukien Ingermaninkylän yritysalueen laajennusosa).

– Korona-aika on runnellut Suomen yrityskenttää ja taloutta. Tällaista yritystukea on mahdollista poikkeuksellisesti antaa Suomen tilapäisen COVID-19-puitetukiohjelman takia, kunnanjohtaja Tiina Heikka toteaa.

Avustus koskee vain tonttihinnan osuutta, rakentamiskustannukset ja kunnallistekniset maksut, esim. liittymämaksut jäävät normaalisti ostajalle.  Avustusta luovutetaan vain maksimissaan yksi tonttikauppaa vastaava määrä per yritys.

– Uskon, että tämä voi kiinnostaa etenkin paikallisia yrityksiä, jotka haluaisivat kasvaa, mutta eivät ole uskaltaneet ottaa askeleita kasvun suuntaan johtuen epävakaasta tilanteesta. Yrittäjäystävällisenä kuntana toivotamme tervetulleeksi myös muut kuin lapinjärveläiset yritykset, joille tontille on tarvetta, kunnanjohtaja huomauttaa.

Tontteihin ja alueen kaavoihin sekä niihin liittyviin rakentamismääräyksiin kannattaa tutustua jo ennen tontin varaamista.

– Autamme mielellämme elinkeinosihteeri Jonna Nygårdin kanssa, Tiina Heikka toteaa.

Tontit löytyvät täältä: https://www.lapinjarvi.fi/asuminen-ja-ymparisto/tontit-2/yritystontit/

Avustuksen pyrkimyksenä on edistää kunnan elinkeinotoimintaa ja luoda edellytyksiä elinvoimaiselle yritystoiminnalle ja parantaa työllisyyttä ja vahvistaa kunnan tunnettavuutta. Yritystoiminnan mahdollistaminen tonttitarjonnan kautta kuuluu kunnan toimialaan.

Tonttikampanja toteutetaan tilapäisen COVID-19-puitetukiohjelman puitteissa, joten tuen reunaehdot on määritelty Euroopan Komissiossa.  Tukea voidaan myöntää kaikilla toimialoilla toimiville yrityksille, lukuun ottamatta maatalouden alkutuotantoa sekä kalastus- ja vesiviljelyaloja, joilla sovelletaan erityisiä valtiontukisääntöjä. Tukea voidaan myöntää samaan aikaan de minimis -tuen kanssa.

Kampanjan ehdot löytyvät täältä.

Lisätietoja:

kunnanjohtaja Tiina Heikka, puh. 044-720 8686 tiina.heikka@lapinjarvi.fi

elinkeinosihteeri Jonna Nygård puh. 044-720 8697 jonna.nygard@lapinjarvi.fi