Veckan för barnets rättigheter

Veckan för barnets rättigheter är en temavecka med aktiviteter om barnets rättigheter. Målet är att göra barnets rättigheter mer kända bland barn och ungdomar.

Veckan firas igen 15-21.11.2021.

Veckan för barnets rättigheter kulmineras 19.11.2021 kl 9–10 med festprogram på statsrådets YouTube-kanal. Statsrådet, barnstrategin, barnombudsmannens byrå och kommunikationsnätverket för barnets rättigheter anordnar evenemanget tillsammans.

Med i festen är bl.a. Sanna Marin, Roni Bäck, Jenni Haukio, Li Andersson, Anna Abreu, Elina Pekkarinen, Johanna Laisaari samt barn och unga. Under festen diskuterar vi barnets rättigheter, får hälsningar från skolor, utser Finlands UNICEFs utmärkelse “Förespråkare för barnets rättigheter” och sjunger för barnen!

Följ med festen live eller se inspelningen i efterhand ända till måndagen den 22.11. Programmet är delvis textat på svenska och innehåller även svenska avsnitt.

Evenemanget riktar sig till alla barn och alla som är intresserade av ämnet. Lärare kan följa på programmet till exempel i skolan tillsammans med barnen.

Följ livesändningen 19.11. från 9.00 till 10.00 på statsrådets YouTube-kanal