Mainiokoti Klockaren

Mainiokoti Klockaren erbjuder vård och omsorg dygnet runt för äldre. Mehiläinen Lappsträsk Oy ansvarar för Mainiokoti Klockarens verksamhet. Effektiverat serviceboende är avsett för äldre personer vars boende inte längre kan stödas med hjälp av hemvård och stödtjänster. Kommunen ansvarar för att placera klienter till Mainiokoti Klockaren.

Bra att veta då du ansöker om en omsorgsplats:

  • Vårdbehovet till omsorgsplats bedöms av en mångprofessionell styrgrupp för service. Beslutet om omsorgsplatsen fattas i samarbete med den sökande, de anhöriga och den vårdpersonal som sköter den sökandes fall.
  • Du ansöker till serviceboende med blanketten ”Ansökan om dygnetruntvård”. Bifoga hemvårds- och läkarutlåtanden samt minnestest och bedömning enligt funktionsförmågemätaren RAVA.
  • Klientens behov av vård dygnet runt bestäms alltid utgående från en helhetsbedömning. Klientvalet avgörs av servicebehovet och inte av till exempel hög ålder eller sjukdomar.
  • Klienten ska ta emot den anvisade omsorgsplatsen omedelbart. Om klienten avböjer den erbjudna platsen, återvänder klienten till sitt hem, vid behov med hjälp av hemvårdens tjänster.

Besök under corona tiden

Våra klienter är äldre och mottagliga för infektioner. Vi vill säkerställa deras välbefinnande och säkerhet.

På besök kan man komma endast helt frisk.

Besök på äldreboende enheten sker enligt överenskommelse, endast 1 gäst åt gången/klient, men max 3/enhet. Helst inte samtidigt gäster från olika familjer. Personalen instruerar besökarna om noggrann hand- och hosthygien och förser dem med kirurisk ansiktsmask under besöket. Besökare bör hålla ett säkerhetsavstånd på 2 meter till klienten. Alltid när det är möjligt utförs besöken på verksamhetsenheten skillt i ett infektionsskyddsplanerat utrymme, där det är möjligt att ha skydd (plexiglas) mellan klienten och besökaren. Annars sker besöken i klientens eget rum, inte i gemensamma utrymmen. I enheten får besöken vara 30 minuter/gäst.

Chefen för verksamhetsenheten ansvarar för ordnandet av ett säkert besök och kan i en epidemisituation eller en situation där fara för epidemi är stor, bedömma möjlighet för besöken på nytt. Besök är inte alltid möjliga.

Personalen på verksamhetsenheten övervakar att besöksinstruktionerna för klientens säkerhet följs.

Situationer vid terminalvård instrueras separat om i enheterna.

 

Boendetjänsternas prislista 2020

Ansökan till dygnerunt vård. pdf

 

Mainiokoti Klockaren - Mehiläinen Lappträsk Ab

050 3317 244 eller 040 5265 765
Fredsbyvägen 3, 07800 Lappträsk

Mainiokoti Klockaren - chef för enheten

Piritta Maho
050 5606421
piritta.maho[at]mainiokodit.fi
Fredsbyvägen 3, 07800 Lappträsk

Teamansvarig

Johanna Nyström
040 6659029
johanna.nystrom[at]mainiokodit.fi

Direktör för social- och hälsovårdstjänster

Tiia Gustavson
050 432 6228
tiia.gustavson[at]lapinjarvi.fi
Lappträskvägen 20 A, 07800 Lappträsk