Landsbygden, en ökande konkurrenskraft för Nyland – Nylandsveckans temadag i Lappträsk 13.5.2021

Framtidens frekvens: Vad är landsbygdens dragningskraft? I Lappträsk firas en dag om delaktighet och innovation samt landsbygdens konkurrenskraft.

Vi bekantar oss med utvecklingen av det nya bostadsområdet Husulabacken – i en anda av cirkulär ekonomi, träkonstruktion och koldioxidutsläpp. En ny gruppbyggnadsmodell utvecklas för området. Som en del av Nylandsveckan-evenemanget organiserar Tanja Korvenmaa, som provar på att bo på Husulabacken, en virtuell rundtur i Husulabackens unika gruppbyggnadsprojekt. På webbplatsen FB-live från kl 12:00 – 12:30. Länken till FB-live https://fb.me/e/3Db4Z0qtV

Dessutom diskuterar vi livskraften på landsbygden genom att utforska olika exempel som en ökning av kommunens livskraft. Vi använder den framtida frekvensmetoden som utvecklats av Sitra under ledning av kommundirektör Tiina Heikka. Deltagararbetet i den människo-orienterade kommunen är också framlagt. Det blir en rolig dag!

Evenemanget hålls på nätet kl. 10-14, med en lunchpaus och Husulabackens FB-live.

Anmäl dig till distans evenemanget senast 10.5: https://tinyurl.com/23e4phph Länken skickas till de anmälda dagen före evenemanget.