Finlandsmodellen för hobbyverksamhet i Lappträsk

Aktuellt!

Klubbarna i Finlandsmodellen för hobbyverksamhet i Lappträsk fortsätter även på våren 2022!

Klubbinfo 2022 svensk version

Klubbar:

Dansklubb    Handledare: Janne Outinen

Video- och animeringsklubb   Handledare: Petri Ilmonen

Käpphäst/Hästklubb   Handledare: Mari Ceder

Multiklubb    Handledare: Petteri Aaltolainen

Parkour   Handledare: Arttu Pakkanen

Stora Äventyr- Minecraft Education Klubb     Handledare: Simon Back

 

I november 2022 gjordes det en förfrågan till Lappträsk lågstadieelever, där man försökte kartlägga deras åsikter om klubbarna från hösten 2021, Hobbyverksamhet i Lappträsk. Hobbyverksamhet i Lappträsk är ett lokalt genomfört projekt av Finlandsmodellen för hobbyverksamhet som erbjuder barn och unga hobbyverksamhet i samband med skoldagen.

Största delen av eleverna var nöjda över de existerande klubbarna och hoppades att de kommer att fortsätta på våren 2022.

Ca 1/3 av barnen anser att det inte finns ett behov av nya klubbar och att de nuvarande klubbarna räcker bra till. Förutom de nuvarande klubbarna önskade över hälften av barnen en klubb där de har möjlighet att pröva flera olika aktiviteter. Önskningen kommer att uppfyllas våren 2022.

Därtill har det kommit respons från vårdnadshavare gällande klubbarnas handledare och deras bristande kunskap i svenska. Kommunen beklagar situationen. Hobbyverksamheten i Lappträsk är planerad både på finska och på svenska. Det har dock varit väldigt svårt att få tag på tvåspråkiga handledare. Vi tar gärna emot information på tvåspråkiga eller svenskspråkiga handlledare till kommande hobbyverksamhet.

 

Kontaktuppgifter: Sophia Skarpman

förnamn.efternamn@lapinjarvi.fi

Mer information om Finlandsmodellen för Hobbyverksamhet:

https://harrastamisensuomenmalli.fi/