En ny husbilsparkering öppnas i Lappträsk

 Porlom husbilsparkering i Lappträsk öppnas den 1.6.2021 intill det tidigare högstadiets parkering. Husbilsparkeringen är avsedd för kortare vistelser för turister. Husbilsparkeringen har 6 platser för husbilar / husvagnar och de är minst 7mx6m stora.

-Vi hörde att det finns brist på platser i södra Finland där du enkelt kan övernatta med campingfordon. Vi tog tillfället i akt när vi insåg att vi redan har en plats nästan redo för detta i Lappträsk, säger kommundirektör Tiina Heikka.

Husbilsparkeringen är en plats för kortvarig camping. Husbilsparkeringen tävlar inte med campingplatser, eftersom de endast är lämpliga för ett kort stopp, upp till ett par dagar. Husbilsparkeringens tjänster är i allmänhet också mer anspråkslösa än de som erbjuds av campingplatser.

Utbudet av tjänster vid husbilsparkeringen i den idylliska byn Porlom är bra. På gården till den intilliggande grundskolan finns en lekplats för barn, ett mångsidigt fält och en beachvolleybollplan som kan används av resenärerna ytterom skoltiden. Bredvid husbilsparkeringen finns det också flera sport- och idrottsanläggningar, som utomhusleder och en å där du kan åka kajakpaddling (inklusive dina egna kanoter). Cirka 3 km från husbilsparkeringen ligger också kommunens simstrand och mätpunkten för Struve-kedjan, som hör till UNESCO: s världsarvslista.

Det är möjligt att köpa turer till idrottshallen bredvid husbilsparkeringen när den inte är bokat och receptionen är öppen. Turer kan också köpas till det intilliggande gymmet under receptionens öppettider. På cirka 12 km:s avstånd finns också Lappträsk traditionellt bevarade centrum, där det finns t.ex. restauranger och en kulturstig.

– Vi utnyttjar saker som redan finns i området och de  arbetslösas handledningscenter Taitopaikka har gjort i ordning platserna med sitt eget team.

Ankomst till husbilsparkeringen är möjligt när receptionen är öppen. Receptionen är öppen må 8-10 och 13-18 tors 12-20 fre 12-20 lör 10-18 och sön 10-18. Tystnad på området mellan 22-07.

Priset på husbilsparkeringen är 10 € per dag, inklusive el och dusch. Du får rent vatten från området. Avloppsvattnet kan du också tömma i avloppet vid husbilsparkeringen och det finns en särskild plats för skräp.

– På grund av corona kommer inrikes turism säkert att vara populärt också nästa sommar, och på detta sätt kan vi göra det möjligt att möta den ökade efterfrågan. Förhoppningsvis kommer detta också att återspeglas i ett positivt kundflöde i lokala företag. I sommar testar vi hur detta fungerar och sedan ser vi hur tjänsten kan utvecklas, säger Heikka.

Tilläggsuppgifter: Tiina Heikka
044 720 8686
tiina.heikka@lapinjarvi.fi

Reservationer till husbilsparkeringen: matkaparkki@lapinjarvi.fi eller 044 493 1268