Direkt till hållplatsen med Anropstaxi!

Lappträsk kommun experimenterar i juni med en ny taxitjänst som underlättar transporten till busshållplatserna

Lappträsk inleder 4 – 29.6.2018 ett försök med anropstaxi under vardagarna i juni månad för bussturer från Lappträsk till Helsingfors. Syftet med försöket är att komma på praktiska lösningar till de långa avstånden och de utmaningar som ändringarna i den offentliga trafiken för med sig. Anropstaxi-tjänsten som man beställer i förväg gör det lättare för kommuninvånarna som åker mot Helsingfors att ta sig till busshållplatserna. Med turerna som ingår i försöket kommer man behändigt till skolan, arbetet eller varför inte på en dagstur utan att behöva oroa sig för att hinna till busshållplatsen.

Genomförandet sköts i samarbete med Taxistationen i Lappträsk. Man beställer Anropstaxi genom att ringa taxistationen på telefonnumret 019-610550 senast kl. 18 dagen innan. Taxitjänsten meddelar sedan beställaren upphämtningstiden.  Alla Lappträskbor kan använda tjänsten oberoende av var de bor – det spelar ingen roll om du bor avlägset i en by eller i Kapellby!

I Anropstaxi-försöket ingår följande bussturer:

Turerna från Teboil i Lappträsk (Mehiläispesä) må-fre till Helsingfors kl. 8:25 (i Kampen kl. 10:00) och kl. 14:00 (Kampen kl. 15:40), samt turen som avgår må, ons och fre från ABC i Gammelby till Helsingfors kl. 5:55 (i Kampen kl. 7:15).

Turerna Från Kampen i Helsingfors må-fre kl. 15:30 till Lappträsk (vid Mehiläispesä kl. 17:05) och kl. 22:05 (vid Mehiläispesä kl. 23:45). Pris per riktning 6,10 € till ABC i Gammelby och 4,10 € till Teboil.