Coronavirusprovtagningsstället i Lovisa flyttas till hälsostationens innergård 11.2.2021

Coronavirusprovtagningen i Lovisa flyttar till en annan plats. Från och med torsdag 11.2.2021 tas coronavirusproven i en gul barackbyggnad som står på Lovisa hälsostations innergård, Öhmansgatan 4.

Provtagningen går till så att de klienter som beställt en tid parkerar sin bil eller annat fordon på parkeringsplatsen och går till baracken till fots. Coronavirusprovet tas inne i baracken.

Anvisningar om ankomsten till coronavirusprovtagningen ges i samband med tidsbeställningen. HUSLAB har hand om provtagningen i Lovisa.

Coronavirusprovtagning endast med tidsbeställning 

Om du misstänker att du blivit smittad av coronavirus, boka tid för coronavirusprovtagning elektroniskt på adressen koronabotti.hus.fi.

Du kan också göra en elektronisk bedömning av vårdbehovet via e-tjänsten Klinik. Vi strävar efter att svara på meddelanden som skickats in före klockan 15 inom samma vardag.

Ifall du inte kan uträtta dina ärenden elektroniskt, kan du ringa Lovisa hälsovårdscentral, tfn 019 505 13 00, vardagar klockan 8–16. Övriga tider kontakta Jourhjälpen, tfn 116 117. Coronavirusprov tas endast med tidsbeställning.

Mer information till medier: Ledande läkaren vid Lovisa stad Marika Ylärakkola, tfn 040 665 18 25, marika.ylarakkola@loviisa.fi