Mainiokoti Lukkari

Mainiokoti Lukkarin toiminnasta vastaa Mehiläinen Lapinjärvi Oy. Mainiokoti Lukkari tarjoaa ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa ikäihmisille. Tehostettu palveluasuminen on tarkoitettu ikäihmisille, joiden kotona asumista ei voida enää tukea kotiin tarjottavien palveluiden ja tukitoimien avulla. Kuntaa vastaa asiakkaiden sijoittamisesta hoivayksikköön.

Hyvä tietää kun haet palveluasumispaikkaa:

  • Hoidon tarpeen arvioi moniammatillinen palveluohjausryhmä. Päätös hoivapaikasta tehdään yhteistyössä hakijan, omaisten ja hakijan asioita hoitavan hoitohenkilöstön kanssa.
  • Ympärivuorokautisen hoidon tarve määritellään aina kokonaisarvioinnin perusteella. Hoidon tarvetta ei ratkaise esimerkiksi korkea ikä tai sairaudet.
  • Palveluasumiseen haetaan ”Hakemus ympärivuorokautiseen hoitoon” -lomakkeella.
  • Hakemukseen pyydetään liitteeksi kotihoidon ja lääkärin lausunnot sekä muistitesti ja toimintakykymittari RAVA:n mukainen arvio.
  • Asiakkaan tulee vastaanottaa osoitettu hoivapaikka välittömästi. Mikäli tarjotusta paikasta kieltäydytään, asiakas palaa takaisin omaan kotiinsa, tarvittaessa kotihoidon palveluiden turvin.

Asumispalvelujen myöntämisen perusteet ja sisältö

Hakemus ympärivuorokautiseen hoitoon ja hoivaan. pdf

Vieraileminen koronan aikana

Asukkaamme ovat iäkkäitä ja infektioherkkiä. Haluamme varmistaa heidän hyvinvointinsa ja turvallisuutensa.

 Vierailulle voi tulla vain täysin terveenä.

Vierailut yksikköön tapahtuvat etukäteen sovitusti, vain 1 vieras kerrallaan/asiakas, kuitenkin maks. 3/yksikkö. Mielellään ei samaan aikaan eri perhekunnan edustajia. Henkilökunta ohjaa vierailijoille huolellisen käsi- ja yskimishygienian ja antaa heille vierailun ajaksi käyttöön yksiköstä kertakäyttöisen kirurgisen suu-nenäsuojan. Vierailijat pyrkivät pitämään 2 metrin turvaväliä asiakkaaseen. Aina kun mahdollista, vierailut toimintayksikköön toteutetaan erikseen vierailuun suunnitellussa infektioturvallisessa tilassa, jossa on esimerkiksi pisarasuoja (muovipleksi) asiakkaan ja vieraan välissä. Muutoin vierailu toteutetaan asiakkaan omassa huoneessa, ei yhteisissä tiloissa. Yksikössä saa vierailla kerrallaan 30 minuuttia/vieras.

Toimintayksikön johtaja vastaa vierailujen turvallisesta järjestämisestä ja voi joutua epidemiatilanteessa tai tilanteessa, jossa epidemian uhka on suuri, arvioimaan vierailujen mahdollisuutta uudelleen. Aina vierailut eivät ole mahdollisia.

Toimintayksikön henkilökunta seuraa asiakasturvallisten vierailuohjeiden noudattamista

Saattohoitotilanteet ohjeistetaan yksiköissä erikseen.

FacebookTwitterWhatsAppLinkedIn

 

 

 

Mainiokoti Lukkari - Mehiläinen Lapinjärvi Oy

050 3317 244 tai 040 5265 765
Rauhalantie 3, 07800 Lapinjärvi

Mainiokoti Lukkari - yksikön johtaja

050 5606421
Rauhalantie 3, 07800 Lapinjärvi

Tiimivastaava

040 6659029

Sosiaali- ja terveyspalvelujen johtaja

Tiia Gustavson
050 432 6228
tiia.gustavson[at]lapinjarvi.fi
Lapinjärventie 20 A , 07800 Lapinjärvi