Palveluseteli

Lapinjärven kunnassa on käytössä palveluseteli tehostetussa palveluasumisessa, kotihoidossa ja omaishoidossa.

Palveluseteli on kunnan vaihtoehtoinen tapa tuottaa sosiaali- ja terveysalan palveluja. Palvelusetelin käytöllä pyritään lisäämään asiakkaiden valinnanvapautta, monipuolistamaan palveluntuotantoa sekä edistämään kuntien ja yksityisten palvelujen tuottajien yhteistyötä.

Kunta arvioi palveluntarpeesi ja päättää palvelusetelin myöntämisestä. Voit valita palvelusetelintuottajan kunnan hyväksymistä yksityisistä palveluntuottajista. Kunta ei peri sinulta asiakas maksua, mutta palveluntuottaja laskuttaa mahdollisen omavastuuosuuden sinulta.

Kunta päättää palvelusetelin arvosta, yksityisten palveluntuottajien kriteereistä sekä hyväksyy yksityiset palveluntuottajat. Yksityisen palveluntuottajan palvelun tason tulee täyttää lakien vaatimukset ja vastata vähintää samaa tasoa, jota edellytetään vastaavalta kunnalliselta palvelulta. Palvelusetelin käyttöä ohjaa sosiaali- ja terveydenhuollon palvelusetelilaki.

Et voi vaatia palveluseteliä, mutta sinulla on oikeus kieltäytyä siitä. Palvelusetelillä tuotetusta palvelusta ei voi saada kotitalousvähennystä. Palvelu on arvonlisäverotonta.

 

Hakuohjeet palveluntuottajille

Hakulomake, tehostettu palveluasuminen

Hakulomake, kotihoito ja omaishoito

Sosiaali- ja terveyspalvelujen johtaja

Tiia Gustavson
050 432 6228
tiia.gustavson[at]lapinjarvi.fi
Lapinjärventie 20 A , 07800 Lapinjärvi