Loviisan ja Lapinjärven asukkaiden koronarokotukset laajenevat koskemaan myös 12–15-vuotiaita riskiryhmään kuuluvia henkilöitä

Loviisan ja Lapinjärven asukkaiden koronarokotukset laajenevat koskemaan myös 12–15-vuotiaita henkilöitä, jotka sairautensa puolesta kuuluvat riskiryhmään. Ajanvaraus avautuu tiistaina 27.7.2021 kello 8. Varaa ensisijaisesti aika Uudenmaan kuntien ajanvarauspalvelusta, www.koronarokotusaika.fi tai soittamalla numeroon 0444 555 360 arkisin kello 8–16.
Rokotukset tapahtuvat BioNTech-Pfizerin Comirnaty-rokotteella. Se on tällä hetkellä ainoa Suomessa käytössä oleva koronarokote, jolla on ehdollinen myyntilupa 12 vuotta täyttäneille. Comirnaty on mRNA-rokote.
Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että lapsi tai nuori ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Lapsen itsemääräämisoikeudelle ei ole laissa ikärajaa, vaan asia arvioidaan tapauskohtaisesti.

Jos nuori ei halua tai hän ei kykene itse päättämään rokotuksestaan, koronarokotteen antamiseen tarvitaan kaikkien huoltajien suostumus. Lisätietoja nuorten koronarokotuksista sekä huoltajan suostumuksen löydät Koronarokotusaika.fi-palvelusta, koronarokotusaika.fi/uudenmaan-asukkaille.
Tarkempaa tietoa rokotuksista löydät Loviisan kaupungin verkkopalvelusta, loviisa.fi/koronarokotus.