Lapinjärvi varautuu Koronavirukseen

Kunta tarjoaa etäopetuksessa oleville oppilaille elintarvikekassin korvauksena poisjääneistä kouluaterioista.
Oppilaiden perheitä pyydetään ilmoittamaan kiinnostuksesta ruokapakettiin Wilma-kyselyn kautta. Jakelu aloitetaan pääsiäisen jälkeisellä viikolla. Elintarvikekasseja jaetaan Kirkonkylän koululta ja Taitotalon keittiöltä Porlammilla.

Huhtikuun 9. päivä klo 12:45 – 14:00 Järjestetään lapinjärveläisten virtuaalinen kahvihetki teemalla Millaisia arjen haasteita koronavirus on aiheuttanut sinulle?
Käymme tunnin ajan keskustelua aiheesta ja keräämme samalla kuntalaisten ideoita ja tarpeita, joiden pohjalta yrityksissä voidaan pohtia uudenlaisia tuotteita tai palveluita vastaamaan kysyntään. Tule rohkeasti mukaan kertomaan miten koronavirus on vaikuttanut juuri sinun arkeesi! Tapaamme osoitteessa https://laurea.zoom.us/j/985591672 torstaina 9.4.2020 kl0 12.45-14.00. Lue koko tiedote tästä linkistä!

Aiheuttaako pandemiakriisi sinussa tai perheessäsi ahdistusta, pelkotiloja tai muuta psyykkistä huonovointisuutta?
Ota yhteyttä psykososiaalista tukea antaviin, soita Helmi puhelimeen 040 640 3381 arkisin klo. 8-16 tai sähköposti helmi.helppi@loviisa.fi.

Maksuton kauppa-apu kaikille yli 70-vuotiaille lapinjärveläisille alkaa 1.4. Lue tiedote tästä linkistä!

Pandemiatilanteesta johtuen Lapinjärven terveystalon toiminta muuttuu tilapäisesti: Sekä lääkärin- että hoitajan vastaanotto toimii 30.3.2020 alkaen ainoastaan ajanvarauksen kautta. Lääkärinvastaanotto terveystalolla on keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin, terveydenhoitajan vastaanotto on maanantaista perjantaihin. Neuvola toimii kuten aiemminkin.
Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi terveystalon ovi on lukittuna, sisäänpääsyä varten soita puh. 019 505 1560.
Huom! Terveystalolle ei saa tulla flunssaisena! Kaikki potilaat, joilla on flunssaoireita, hoidetaan Loviisan terveyskeskuksessa, puh 019 505 1300 (vastaanotto vain ajanvarauksella, soita aina etukäteen).

Tiedote lapinjärveläisille yrittäjille koronatilanteessa:Yrittäjä! Mikäli koronatilanne vaikuttaa merkittävästi yrityksenne kassavirtaan on erittäin tärkeää, että siihen reagoidaan mahdollisimman pian. Mitä nopeammin asioihin tässä tilanteessa tartutaan, siten todennäköisemmin yritys selviytyy hyvin myös koronakriisistä. Lue tiedote tästä linkistä!

Maanantaista 30.3.2020 alkaen Loviisan terveyskeskuksen kiireellinen vastaanotto on auki arkisin kello 8–18. Aukioloajat laajenevat 4.4.2020 alkaen myös viikonloppuihin. Huomaa, että vastaanotto toimii ainoastaan ajanvarauksella, puh. 019 505 1300. Lue lisää tiedotteesta!

Asioimiskuljetukset poikkeustilanteessa: Asioimisliikenne ajetaan vain ennakkotilausten perusteella. Normaalisti reitin mukaan ajettavassa liikenteessä (keskiviikkoisin Porlammin vuoro ja torstain vuoro Loviisaan) siirrytään ennakkotilauksiin. Yli 70-vuotiaiden ei pidä käyttää asioimiskuljetuksia vaan välttää lähikontakteja Valtioneuvoston kehotuksen mukaisesti. Mikäli yli 70-vuotias tarvitsee apua esim. kaupassa käyntiin, ota yhteyttä hyvinvointijohtaja Tiia Gustavsoniin: 040 4326228.
Asioimiskyytien ennakkotilaukset edelliseen iltaan klo 20 mennessä. Tomi Enqvist: puh. 040 681 6786.

Loviisan kaupungin perusturvakeskus tiedottaa: Torstaista 19.3.2020 alkaen HUSLAB:in näytteenotto Loviisassa hoidetaan ainoastaan ajanvarauksen kautta, tilaa aika numerosta 019 505 1550.
Laboratorio vuoronumerojärjestelmä poistuu käytöstä toistaiseksi. Suosittelemme siirtämään ei-kiireellisten laboratorionäytteiden ottamista (esim. vuosikontrollitutkimukset) myöhempään ajankohtaan.
Neuvolapalvelut toimivat toistaiseksi normaalisti. Perhekeskuksen neuvolapalvelut (äitiysneuvola, lastenneuvola ja ehkäisyneuvola) toimivat vielä toistaiseksi normaalisti. Huom! Älä tule vastaanotolle, mikäli sinulla on flunssaoireita!
Kotikäyntejä kuitenkaan ei tehdä, myöskään ehkäisyneuvolan walk-in palvelu keskiviikkoisin ei ole toiminnassa.

Diginuokun korona-ajan tiedote. Lapinjärven nuorisotila on suljettu ainakin 13.4.2020 asti koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Lue koko tiedote tästä linkistä!

Yhdistysavustusten hakuajan pidentäminen. Suomi on poikkeusoloissa koronaviruksen vuoksi. Yhdistysavustusten hakemiseen on tarpeen tästä syystä antaa lykkäystä ja hakuaikaa jatkaa. Hakuaikaa on jatkettu 30.4.2020 saakka. Yhdistysavustukset tulevat hakuajan pidentämisen seurauksena sivistyslautakunnan käsiteltäviksi lautakunnan kokoukseen 8.6.2020.

Lapinjärven kunnan johtoryhmä kokoontui 23.3.2020 ja käsitteli muun muassa seuraavia asioita:
Kunnanhallitus antoi kunnanjohtajalle  poikkeusoloista johtuvan erityistoimivallan. Lue tiedote tästä linkistä!

Porvoon ympäristöterveydenhuolto tiedottaa; Eläinlääkäripalvelut. Lue tiedote tästä linkistä!

Kiitos yhteen hiileen puhaltamisesta:
Vahva vetoomus on se, ettei yhtäkään lasta tuotaisi kouluun tai päiväkotiin ilman pakottavaa syytä. Lue vetoomus tästä linkistä

Tiedote varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen hyvittämisestä poikkeusolojen aikana 18.3.-13.4.2020
Lapinjärven kunnan johtoryhmä on 20.3.2020 hyväksynyt tilapäiset muutokset varhaiskasvatuksen asiakasmaksuohjeeseen koronaepidemiatilanteen takia. Lapsen ennalta ilmoitetut poissaolopäivät 18.3.-13.4.2020 hyvitetään varhaiskasvatuksen asiakasmaksussa. Lisätietoja: va. varhaiskasvatuspäällikkö Paula Kaikkonen 050 307 5632

Lapinjärvellä varaudutaan poikkeusolojen pitkittymiseen ja sen taloudellisiin vaikutuksiin. Lue tiedote tästä linkistä!

Päivitetyt tiedot Loviisan perusturvakeskuksen toiminnasta 19.3.2020. Lue tiedote tästä linkistä!

Tiedote henkilöstölle ja kuntalaisille 18.3.2020.  Lapinjärven kunta toimii mahdollisimman normaalisti koronasta huolimatta. Lue koko tiedote tästä linkistä!

Perusturvakeskus tiedottaa 16.3.2020 – muutoksia terveyskeskuksen toiminnassa koronavirustilanteen vuoksi. Lue tiedote tästä linkistä!

Naapurinappi. Korona-virusepidemia sattuu kaikken eniten ikäihmisiin, ja niihin joilla on joku vaativa perussairaus. Miten me voisimme yhdessä auttaa heitä naapurustoissamme? Viedä lääkkeitä tai ruokaa oven taakse, jottei heidän tarvitse lähteä ihmisjoukkoihin? Ja tietysti huolehtia että teemme asian mahdollisimman hygieenisesti! Tai auttaa kaukana asuvia omaisia huolehtimaan läheisestään, jonka luokse he eivät nyt koronaviruksen vuoksi voi matkustaa. Nappinaapuri.fi/koronapu on paikka jossa voi pyytää ja tarjota apua koronaviruksen vuoksi. Linkki sivustolle: https://www.nappinaapuri.fi/events/koronapu

Tiedote kuntalaisille 16.3.2020. Lapinjärven kunta varautuu koronaviruksen aiheuttamiin muutoksiin toiminnoissa ja sulkee edelleen toimintoja – Koulut suljetaan 18.3.2020 ja siirrytään etäopetukseen. Lue koko tiedote tästä linkistä!

Varhaiskasvatuksen- ja koulupalveluiden osalta tiedotetaan Wilma-viesteillä suoraan vanhemmille.

Kunnanvirasto pitää ovensa kiinni toistaiseksi koronaviruksen takia! Asiakkaita palvellaan puhelimitse, kunnan keskus 019-510 860 ja sähköpostitse kunta@lapinjarvi.fi

Kirjasto on suljettu toistaiseksi ainakin seuraavan kuukauden ajan. Tiedotamme jatkosta heti, kun saamme lisätietoja.
Seuraathan kirjaston Facebook-sivuja, löydät sieltä paljon linkkejä e-aineistoihin: kirjoihin, elokuviin ja muihin sähköisiin palveluihin. Facebook-sivut: https://www.facebook.com/lapinjarvenkirjasto/