Lapinjärvi varautuu Koronavirukseen

Suositus kasvomaskien käytöstä alkaen 13.8.2020. Lue koko tiedote tästä linkistä.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) on antanut uusimman määräyksen koskien yleisötilaisuuksien järjestämistä. AVI kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1momentin nojalla toimialueensa kuntien alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä. Lue koko tiedote tästä linkistä.

Palvelumuutokset Lapinjärven kunnan toiminnassa 1.6.2020 alkaen. Lue koko tiedote tästä linkistä.

Yritysapu-palvelu aloittaa myös Lapinjärvellä. Yritysapu tarjoaa Uusmaalaisille yrityksille apua koronakriisistä selviytymiseen. Lue koko tiedote tästä linkistä!

Lapinjärven sivistystoimi 13.5.2020 Tiedote huoltajille ja henkilökunnalle. Lue koko tiedote tästä linkistä.

Loviisan terveyskeskuksen kiirevastaanoton aukioloajat muuttuvat 15.5.2020 alkaen. Lue 12.5.2020 tiedote tästä linkistä!

Kirjastotoimen rajoitustoimenpiteiden purkaminen. Kirjojen uloslainaus alkaa Lapinjärven kunnan pääkirjastossa 12.5.2020 alkaen. Kirjaston henkilökunta vastaa puheluihin ja sähköposteihin maanantaista 11.5 alkaen arkisin klo 13-17. Kirjaston muut tilat avataan yleisölle 1.6.2020 Aluehallintoviraston myöhemmin antaman ohjeistuksen mukaisesti hallitusti ja asteittain.

Kesäleirin peruminen. Kesäleiriä ei järjestetä kesällä 2020. Kesäleirin sijaan nuorisotoimi järjestää muuta kesäajan toimintaa, kun rajoitustoimeniteitä puretaan 1.6.2020 alkaen.

Kaatuneitten muistopäivä 17.5.2020. Korona-pandemian johdosta perinteisiä Kaatuneiden muistopäivän juhlallisuuksia ei järjestetä Lapinjärvellä tänä vuonna vaan ainoastaan seppeleiden lasku kunnan ja seurakunnan toimesta. Kunta ja seurakunta haluavat muistaa kaatuneita myös poikkeusaikana.

Johtoryhmän tiedote  6.5.2020. Lue tiedote tästä linkistä!

Hallituksen päätöksen mukaisesti kirjastojen tilat avataan 1.6.2020, mutta uloslainaus sallitaan heti. Odotamme nyt aluehallintoviraston tarkempia käytännön ohjeita, miten uloslainaus järjestetään ja milloin se on meidän kirjastossamme mahdollista. Valmistelemme asiaa ja tiedotamme heti kun saamme lisää tietoa.

Lapinjärven varhaiskasvatus ja koulut auki 14.5.2020 alkaen. Lue koko 30.4.2020 Tiedote huoltajille  tästä linkistä! 

Sisäharjoittelutilojen sulkemisen jatkaminen. Korona-epidemian perustuen on ollut tarpeen sulkea kaikki kunnan liikuntatilat sekä peruuttaa jo myönnetyt vuorot sisäharjoittelutiloihin Porlammin liikuntahalliin ja Kirkonkylän liikuntasaliin. Kunnan kuntosali ja Pakkaamon liikuntatilat kuuluvat myös kunnan ylläpitämiin sisäharjoittelutiloihin, joiden käyttövuorot on myös keskeytetty. Lapinjärven kunnan sisäliikuntatilat on suljettu 31.5.2020 asti.

Päivitetyt tiedot perusturvakeskuksen toiminnasta 28.4.2020. Lue koko tiedote tästä linkistä!

Yksinyrittäjien tuen myöntäminen ja maksatus käynnistyi. Lue koko tiedote tästä linkistä!

Lapinjärven kunnan toinen kuntalaistiedote koronatilanteeseen liittyen. Lue koko tiedote tästä linkistä!

Yksinyrittäjien avustuksen haku avataan 14.4.2020 klo 12. Suomen hallitus on päättänyt kohdentaa 250 miljoonaa euroa yksinyrittäjien tukemiseen koronapandemian aiheuttaman taloudellisen tilanteen saamiseksi kestävämmälle pohjalle. Yksinyrittäjien avustus jaetaan kuntien kautta. Lapinjärvellä yksinyrittäjien avustuksen haku avataan tiistaina 14.4.2020 kello 12.00. Tutustu tukiehtoihin sekä hakuohjeisiin huolella ennen hakulomakkeen täyttämistä. Tukiehdot sekä ohjeet löydät Lapinjärven kunnan nettisivuilta: https://www.lapinjarvi.fi/tyo-ja-elinkeino/elinkeinopalvelut-ja-yrittaminen/yksinyrittajien-valtion-tuki/ Myös hakulomake tulee tiistaina kyseiselle sivulle.

Lapinjärvellä koronakriisi on tuonut tullessaan huonoa ja hyvää. Lue tiedote tästä linkistä!

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen hyvittäminen jatkuu 13.5.2020 saakka. Lapinjärven kunnan johtoryhmä on hyväksynyt tilapäiset muutokset varhaiskasvatuksen asiakasmaksuohjeeseen koronaepidemiatilanteen takia. Lapsen ennalta ilmoitetut poissaolopäivät 18.3.-13.5.2020 hyvitetään varhaiskasvatuksen asiakasmaksussa.
Lisätietoja: varhaiskasvatuspäällikkö Thelma Lill-Smeds, 044 742 7120

Kunta tarjoaa etäopetuksessa oleville oppilaille elintarvikekassin korvauksena poisjääneistä kouluaterioista.
Oppilaiden perheitä pyydetään ilmoittamaan kiinnostuksesta ruokapakettiin Wilma-kyselyn kautta. Jakelu aloitetaan pääsiäisen jälkeisellä viikolla. Elintarvikekasseja jaetaan Kirkonkylän koululta ja Taitotalon keittiöltä Porlammilla.

Aiheuttaako pandemiakriisi sinussa tai perheessäsi ahdistusta, pelkotiloja tai muuta psyykkistä huonovointisuutta?
Ota yhteyttä psykososiaalista tukea antaviin, soita Helmi puhelimeen 040 640 3381 arkisin klo. 8-16 tai sähköposti helmi.helppi@loviisa.fi.

Maksuton kauppa-apu kaikille yli 70-vuotiaille lapinjärveläisille alkaa 1.4. Lue tiedote tästä linkistä!

Pandemiatilanteesta johtuen Lapinjärven terveystalon toiminta muuttuu tilapäisesti: Sekä lääkärin- että hoitajan vastaanotto toimii 30.3.2020 alkaen ainoastaan ajanvarauksen kautta. Lääkärinvastaanotto terveystalolla on keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin, terveydenhoitajan vastaanotto on maanantaista perjantaihin. Neuvola toimii kuten aiemminkin.
Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi terveystalon ovi on lukittuna, sisäänpääsyä varten soita puh. 019 505 1560.
Huom! Terveystalolle ei saa tulla flunssaisena! Kaikki potilaat, joilla on flunssaoireita, hoidetaan Loviisan terveyskeskuksessa, puh 019 505 1300 (vastaanotto vain ajanvarauksella, soita aina etukäteen).

Tiedote lapinjärveläisille yrittäjille koronatilanteessa:Yrittäjä! Mikäli koronatilanne vaikuttaa merkittävästi yrityksenne kassavirtaan on erittäin tärkeää, että siihen reagoidaan mahdollisimman pian. Mitä nopeammin asioihin tässä tilanteessa tartutaan, siten todennäköisemmin yritys selviytyy hyvin myös koronakriisistä. Lue tiedote tästä linkistä!

Maanantaista 30.3.2020 alkaen Loviisan terveyskeskuksen kiireellinen vastaanotto on auki arkisin kello 8–18. Aukioloajat laajenevat 4.4.2020 alkaen myös viikonloppuihin. Huomaa, että vastaanotto toimii ainoastaan ajanvarauksella, puh. 019 505 1300. Lue lisää tiedotteesta!

Asioimiskuljetukset poikkeustilanteessa: Asioimisliikenne ajetaan vain ennakkotilausten perusteella. Normaalisti reitin mukaan ajettavassa liikenteessä (keskiviikkoisin Porlammin vuoro ja torstain vuoro Loviisaan) siirrytään ennakkotilauksiin. Yli 70-vuotiaiden ei pidä käyttää asioimiskuljetuksia vaan välttää lähikontakteja Valtioneuvoston kehotuksen mukaisesti. Mikäli yli 70-vuotias tarvitsee apua esim. kaupassa käyntiin, ota yhteyttä hyvinvointijohtaja Tiia Gustavsoniin: 040 4326228.
Asioimiskyytien ennakkotilaukset edelliseen iltaan klo 20 mennessä. Tomi Enqvist: puh. 040 681 6786.

Diginuokun korona-ajan tiedote. Lapinjärven nuorisotila on suljettu toistaiseksi koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Lue koko tiedote tästä linkistä!

Yhdistysavustusten hakuajan pidentäminen. Suomi on poikkeusoloissa koronaviruksen vuoksi. Yhdistysavustusten hakemiseen on tarpeen tästä syystä antaa lykkäystä ja hakuaikaa jatkaa. Hakuaikaa on jatkettu 30.4.2020 saakka. Yhdistysavustukset tulevat hakuajan pidentämisen seurauksena sivistyslautakunnan käsiteltäviksi lautakunnan kokoukseen 8.6.2020.

Lapinjärven kunnan johtoryhmä kokoontui 23.3.2020 ja käsitteli muun muassa seuraavia asioita:
Kunnanhallitus antoi kunnanjohtajalle  poikkeusoloista johtuvan erityistoimivallan. Lue tiedote tästä linkistä!

Porvoon ympäristöterveydenhuolto tiedottaa; Eläinlääkäripalvelut. Lue tiedote tästä linkistä!

Lapinjärvellä varaudutaan poikkeusolojen pitkittymiseen ja sen taloudellisiin vaikutuksiin. Lue tiedote tästä linkistä!

Tiedote henkilöstölle ja kuntalaisille 18.3.2020.  Lapinjärven kunta toimii mahdollisimman normaalisti koronasta huolimatta. Lue koko tiedote tästä linkistä!

Naapurinappi. Korona-virusepidemia sattuu kaikken eniten ikäihmisiin, ja niihin joilla on joku vaativa perussairaus. Miten me voisimme yhdessä auttaa heitä naapurustoissamme? Viedä lääkkeitä tai ruokaa oven taakse, jottei heidän tarvitse lähteä ihmisjoukkoihin? Ja tietysti huolehtia että teemme asian mahdollisimman hygieenisesti! Tai auttaa kaukana asuvia omaisia huolehtimaan läheisestään, jonka luokse he eivät nyt koronaviruksen vuoksi voi matkustaa. Nappinaapuri.fi/koronapu on paikka jossa voi pyytää ja tarjota apua koronaviruksen vuoksi. Linkki sivustolle: https://www.nappinaapuri.fi/events/koronapu

Tiedote kuntalaisille 16.3.2020. Lapinjärven kunta varautuu koronaviruksen aiheuttamiin muutoksiin toiminnoissa ja sulkee edelleen toimintoja – Koulut suljetaan 18.3.2020 ja siirrytään etäopetukseen. Lue koko tiedote tästä linkistä!

Varhaiskasvatuksen- ja koulupalveluiden osalta tiedotetaan Wilma-viesteillä suoraan vanhemmille.

Kunnanvirasto pitää ovensa kiinni toistaiseksi koronaviruksen takia! Asiakkaita palvellaan puhelimitse, kunnan keskus 019-510 860 ja sähköpostitse kunta@lapinjarvi.fi