Lapinjärven kunta aloittaa kahden viikon sulkustrategian koronatartuntojen hillitsemiseksi ja tartuntaketjujen katkaisemiseksi

Lapinjärvellä on todettu kuluneen viikon aikana useampi koronavirustartunta, erillisiä tartuntaketjuja sekä lisäksi Loviisassa on laajoja joukkoaltistumisia ja tartuntoja.
Lapinjärven kunta toteuttaa sulkustrategian ajalla 19.10. – 1.11.2020.
– Supistettu valmiusjohtoryhmä kokoontui sunnuntaina ja totesimme, että on parempi toimia etupainotteisesti kuin liian myöhään. Tämä on myös tärkeä viesti kuntalaisille, tartunnat lisääntyvät nopeasti ja nyt on viimeistään aika ottaa käyttöön suojautuminen virusta vastaan, kunnanjohtaja Tiina Heikka toteaa.
Valmiusjohtoryhmä päätti seuraavista palvelutuotannon muutoksista ajalle 19.10. – 1.11.2020:
– Liikuntatilat (Kirkonkylän koulun sali, Porlammin liikuntahalli, kuntosali, pakkaamo, liikuntakentät) ovat poissa käytöstä.
– Opettajat ja koulunkäynninohjaajat käyttävät suu-nenäsuojaimia, varhaiskasvatuksessa ja keittiö- ja siivouspalveluissa asiakastyössä käytetään visiirejä.
– Etätyötä jatketaan niiden tehtävien osalta, missä se on mahdollista.
– Siivousta tehostetaan entisestään.
– Honkahovin osalta ei sallita vierailuja.
– Kunnan tiloihin ei päästetä vierailijoita.
– Taitopaikka rajoittaa toimintaansa eikä tee yritysvierailuja, maskit otetaan käyttöön.
Lisäksi seuraavat asiat viedään kunnanhallituksen päätöksentekoon maanantaina 19.10.2020 koskien palvelutuotannon muutoksia ajalla 20.10. – 1.11.2020
– Kunnantalon ovet suljetaan ja palvelua annetaan vain puhelimitse tai sähköpostilla.
– Kirjasto antaa noutopalvelua vain varauksien perusteella.
– Nuorisotila toimii virtuaalisesti ja siirrytään diginuorisotyöhön.
– Luottamushenkilöiden kokoukset toteutetaan etänä.
Lisäksi Lapinjärven kunta vetoaa kuntalaisiaan, että käytettäisiin maskeja suositusten mukaisesti, huolehdittaisiin käsihygieniasta, huolehdittaisiin turvaväleistä ja pyrittäisi välttämään kokoontumisia. Lisäksi annetaan vahva suositus, että lapsia varhaiskasvatuksen palveluista vietäessä tai noudettaessa käytettäisiin kasvomaskeja.
Kunnan toimenpiteet ovat lisä niille yleisille toimenpiteille, joita on jo toteutettu, kuten esimerkiksi karanteeniin asettamiset.
– Meillä on ihan vakaa ja turvallinen tilanne kunnassa. Uskon, että me kaikki haluamme sen myös pysyvän sellaisena. Muiden kuntien esimerkistä olemme oppineet, että tartunnat ovat kääntyneet parhaiten laskuun nopeilla toimenpiteillä ja näin ollen haluamme katkaista ketjut jo alkuunsa, kunnanjohtaja Heikka painottaa.
Kahden viikon sulkuajan jälkeen palataan normaaliin palvelutuotantoon, jos tartunnat eivät ole merkittävästi lisääntyneet.