Lapinjärven kunnalle myönnetty valtionavustus jalankulkijoille turvallisen ulkoilureitin rakentamiseksi kirkonkylältä Korsmalmin lähiliikuntapaikalle

Lapinjärven kunta on saanut 22.2.2021 Uudenmaan ELY-keskukselta myönteisen päätöksen 20 211,4 euron valtionavustukseen lähivirkistysalueiden kunnostamiseen ja kehittämiseen Turvallista lähiliikuntaa Lapinjärvellä -hankkeessa.

Hankkeen tavoitteena on parantaa Korsmalmin lähiliikuntapaikan saavutettavuutta ja sekä lisätä kuntalaisten virkistymis- ja lähiliikuntamahdollisuuksia laajentamalla ulkoilureittiverkostoa. Hankkeessa toteutetaan kevyt, noin 3,5-4 metriä leveä ja vajaan kilometrin mittainen sorapohjainen ulkoilureitti kirkonkylän kevyen liikenteen väylältä Korsmalmin lähiliikuntapaikalle. Ulkoilureitti kulkee valtatie kuuden Mariebergin alikululta metsän läpi yhdistyen Korsmalmilla Parantolantiehen, jota pitkin on helppo siirtyä hiihtomajalle ja frisbeegolfradalle sekä kuntopolulle hiihtäen tai jalan.

Reitti muodostaa näin turvallisen yhteyden kevyelle liikenteelle kirkonkylältä Korsmalmin lähiliikuntapaikalle, jonne ei nykyisellään ole olemassa kevyen liikenteen väylää. Reitti mahdollistaa jalankulun lisäksi myös latuverkoston laajentamisen, kun talvella reitille voidaan tehdä latu. Tällöin Korsmalmin ja kirkonkylän latujen välille jää vain lyhyt siirtymä valtatie kuuden toiselle puolelle.

Ulkoilureittiä on suunniteltu ja se tullaan toteuttamaan yhteistyössä paikallisen urheiluseura LuLin (Lapinjärven Urheilijat/Lappträsk idrottare ry/rf) kanssa. Lapinjärven kunta vastaa hankkeen hallinnoinnista, käytännön toteutuksesta, raportoinnista sekä omarahoitusosuudesta. LuLi osallistuu hankkeen käytännön toteutukseen talkootyönä.

–  Urheiluseuran kanssa on jo vuosia käyty keskustelua reittien kehittämisestä. Olemme erittäin iloisia, että ELY-keskuksen avustuksen avulla pääsemme vihdoin toteuttamaan näitä toiveita yhteistyössä urheiluseuran kanssa, sanoo kunnanjohtaja Tiina Heikka

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 40422,8 euroa, josta Lapinjärven kunnan omarahoitusosuus on 11313,5 euroa. Avustuksen ja omarahoitusosuuden jälkeen jäävät kustannukset katetaan Lapinjärven olemassa olevan henkilöstön työajan siirroilla sekä urheiluseuran talkootyöllä.

Ulkoilureitin rakentaminen on suunniteltu aloitettavaksi kevään 2021 aikana.

Lisätietoja: Jonna Nygård, 0447208697 jonna.nygard@lapinjarvi.fi