Lapinjärvelle aukeaa uusi matkaparkki

 Porlammin matkaparkki Lapinjärvellä aukeaa 1.6.2021 entisen yläkoulun parkkipaikalle. Matkaparkki on tarkoitettu lyhytaikaiseen yöpymiseen matkailijoille. Matkaparkissa on 6 paikkaa asuntoautoille/-vaunuille ja ne ovat kooltaan vähintään 7mx6m.

­- Kuulimme, että Etelä-Suomessa on pulaa paikoista, joissa voisi helposti yöpyä matkailuajoneuvoilla. Tartuimme tilaisuuteen, kun tajusimme, että meillähän on Lapinjärvellä tähän lähes valmis paikka jo olemassa, kunnanjohtaja Tiina Heikka kertoo.

Matkaparkki on lyhytaikaiseen leiriytymiseen tarkoitettu paikka. Matkaparkit eivät kilpaile leirintäalueiden kanssa, sillä ne soveltuvat vain lyhytaikaiseen, korkeintaan parin vuorokauden pysähdykseen. Matkaparkkien palvelut ovat yleensä myös leirintäalueiden tarjontaa vaatimattomammat.

Porlammin idyllisessä kylässä sijaitsevan matkaparkin palveluvalikoima on hyvä. Viereisen alakoulun pihalta löytyy leikkipaikka lapsille, monitoimikenttä sekä beach-volley-kenttä, jotka ovat matkaparkkilaisten käytössä muina kuin kouluaikoina. Matkaparkin vieressä on myös useita urheilu- ja liikuntamahdollisuuksia, kuten ulkoilureittejä ja joki, jossa voi harjoittaa melontaa (omat kanootit mukaan) Matkaparkista on noin 3 kilometrin päässä myös kunnan uimaranta sekä Unescon maailmaperintökohde Struven ketjun mittauspiste.

Matkaparkin vieressä sijaitsevaan liikuntasaliin voi ostaa vuoroja silloin, kun se ei ole varattu ja vastaanotto on auki. Vuoroja voi ostaa myös viereiseen kuntosaliin vastaanoton aukioloaikoina. Noin 12 kilometrin päässä sijaitsee myös Lapinjärven perinteisenä säilytetty keskusta, jossa on mm. ravintoloita ja kulttuuripolku.

– Hyödynnämme alueella jo olevia asioita ja työttömien valmennuskeskus Taitopaikka on pistänyt omalla porukalla paikkoja kuntoon.

Saapuminen matkaparkkiin on mahdollista vastaanoton ollessa avoinna. Vastaanotto on avoinna Ma 8-10 ja 13-18 To 12-20 Pe 12-20 La 10-18 ja Su 10-18. Alueella on hiljaisuus 22-07.

Matkaparkin hinta on 10€ vuorokausi sisältäen sähkön ja suihkun. Alueelta saa puhtaan veden. Matkaparkissa voi myös suorittaa likaveden tyhjennyksen viemäristöön ja siellä on osoitettu paikka roskille.

– Koronan takia kotimaan matkailu on varmasti tulevana kesänä myös suosiossa ja näin voimme omalta osaltamme vastata kasvaneeseen kysyntään. Toivottavasti tämä näkyy myös paikallisissa yrityksissä myönteisenä asiakasvirtana. Tämä kesä kokeillaan miten tämä sujuu ja katsotaan sitten, miten palvelua voidaan kehittää, Heikka sanoo.

Lisätiedot: Tiina Heikka
044 720 8686
tiina.heikka@lapinjarvi.fi

Matkaparkkivaraukset: matkaparkki@lapinjarvi.fi tai 044 493 1268