Lapinjärvelle aukeaa kyläputiikki

Lähituotantoa valtatien varteen

Lauantaina 29.5. avataan Lapinjärvelle Kyläputiikki – Bybutiken, jonka tarkoituksena on tuoda paikallisia tuotteita ja palveluita helpommin saataville niin paikallisille kuin matkailijoillekin. Kyläputiikissa myydään lapinjärveläisten yritysten tuotteita ja se aukeaa valtatie kuuden vieressä sijaitsevaan liiketilaan, johon pääsee suoraan Lapinjärven rampista.

– Halusimme tukea paikallisia yrityksiä ja nyt kun vaikuttaa siltä, että kotimaan matkailu on kasvussa tulevana kesänä, halusimme tarjota tällaisen mahdollisuuden esitellä paikallista toimintaa ja ostaa yhdestä paikasta laajasti erilaisia paikallisia tuotteita, sanoo Lapinjärven kunnanjohtaja Tiina Heikka.

Myynnissä kyläputiikissa tulee olemaan mm. paikallista leipää, juustoa, yrttejä, käsitöitä, tekstiilejä, taidetta, kehyksiä yms. Siellä myös esitellään paikallisia palveluita. Vain kivenheiton päässä Kyläputiikilta sijaitsee Lapinjärven kyläkeskus, joka tarjoaa lisää palveluita, nähtävää ja koettavaa.

– Kyläputiikissa kuljetusketju on lyhyt, joka takaa elintarvikkeiden tuoreuden sekä kuormittaa vähemmän ympäristöä. Uskomme, että tälle on tänä päivänä kysyntää, Heikka jatkaa.

Kyläputiikki on auki ke & la 9-14, to-pe & su 12-19. Se sijoitetaan tyhjillään olevaan liiketilaan Wanhalla linja-autoasemalla, joka sijaitsee Lapinjärven skeittiparkin vieressä. Samassa rakennuksessa toimii myös mm. pizzeria, kampaamo, hieroja ja fysikaalinen hoitolaitos.

– Kyläputiikin tarkoituksena on tuoda kuntamme hienoja tuotteita ja palveluita kaikkien saataville ja tietoisuuteen. Tämä on konkreettinen teko lähiruuan ja lähituotannon aseman parantamiseksi, Heikka kiteyttää.

Muutaman sadan metrin päässä kyläputiikista sijaitsevalta Lapinjärven kylänraitilta löytyy esimerkiksi käsityömyymälä, rautakauppa, apteekki, kauppa ja kahvila-ravintola. Myös mm. Lukkarinpuisto ja ainutlaatuinen kirjasto löytyvät kirkonkylältä.

Kyläputiikki on syntynyt paikallisten yrittäjien ideasta ja toteutettu yhteistyössä paikallisten yritysten sekä järjestöjen kanssa. Toiminnasta vastaa Lapinjärven kunnan elinkeinotoimi yhdessä työllisyyspalveluita tarjoavan Taitopaikan kanssa. Kyläpuoti avataan tällä viikolla, mutta kyläpuodin virallinen avajaistapahtuma järjestetään 11.6.

Kyläputiikin osoite: Lapinjärventie 1 A 3, Lapinjärvi

Lisätietoja:
Tiina Heikka
044 720 8686
tiina.heikka@lapinjarvi.fi