Lapinjärven Harrastamisen Suomen Malli

AJANKOHTAISTA!

Lapinjärven harrastamisen mallin kerhot jatkavat myös kevätkaudella 2022!

Kerhotiedote Wilma 2022

Kerhot:

Tanssikerho    Ohjaaja: Janne Outinen

Video- ja animaatiokerho   Ohjaaja: Petri Ilmonen

Keppari/hevoskerho   Ohjaaja: Mari Ceder

Multikerho    Ohjaaja: Petteri Aaltolainen

Parkour   Ohjaaja: Arttu Pakkanen

Suuret Seikkailut- Minecraft Education Kerho     Ohjaaja: Simon Back

 

Lapinjärveläisille oppilaille tehtiin marraskuussa 2021 kysely, jossa kartoitettiin oppilaiden mielipiteitä syksyn 2021 Lapinjärven harrastamisen mallin kerhoista. Lapinjärven harrastamisen malli on paikallinen toteutus Suomen harrastamisen mallista ja tarjoaa lapsille ja nuorille kerhotoimintaa koulupäivän yhteyteen.

Suurin osa oppilaista oli tyytyväisiä tarjottuihin kerhoihin. Oppilaat toivovat, että syyskauden kerhot jatkavat myös keväällä 2022.

Noin 1/3 lapsista oli sitä mieltä, että uusia kerhoja ei tarvita ja että nykyiset kerhot riittävät hyvin. Nykyisten kerhojen lisäksi yli puolet oppilaista toivoi kevätkaudelle kerhoa, jossa he pääsisivät kokeilemaan erilaisia aktiviteetteja. Toive tullaan toteuttamaan kevätkaudella 2022.

Lisäksi huoltajilta on tullut palautetta siitä, että joilta kerhonvetäjiltä puuttuu ruotsinkielen osaaminen. Kunta pahoittelee tilannetta. Lapinjärven harrastamisen mallin kerhotoimintaa on suunniteltu sekä ruotsin että suomen kielillä. Kaksikielisiä ohjaajia on kuitenkin ollut erittäin vaikea löytää. Otamme vastaan tietoja kaksi- ja ruotsinkielisistä ohjaajista tulevaa kerhotoimintaa varten. Yhteydenotot: Sophia Skarpman etunimi.sukunimi@lapinjarvi.fi

Lisätietoja harrastamisen Suomen mallista:

https://harrastamisensuomenmalli.fi/